Talvikylvö onnistuu kaivinkoneella.

Talvikylvöstä SeedGunilla on loistavat kokemukset

Monelle ei varmaan ensimmäisenä tule mieleen, että lähtisi tekemään metsän kylvöjä talvella lumen peittäessä maan. Helmikuussa 2021 Juha Sirkkala teki eräällä työmaalla laikutuksen ja kylvi samalla männyn ja koivun siemenet maahan. Elokuussa syntyneet taimet yllättivät olemalla lähes kevään istutustaimien kokoisia.

Miten talvikylvö tehdään SeedGunilla?

Juha Sirkkala kertoo kuvitelleensa hangen olevan kuin havunoksia laikutuksen tiellä. Kaivinkoneen muokkauskärjellä rouhaistaan pinnasta kivennäismaata kevyesti raapaisemalla pois. Lähinnä sammalet pois tieltä. Rikastumiskerroksesta pöyhäistään hieman humusta sekaan ja saadaan paras pohja tuleville taimille. Siihen sitten ammutaan SeedGunilla sopivat siemenet odottamaan kevättä ja kasvukautta. Kylvötyö on tehty, kun lumet sulavat ja aurinko alkaa lämmittää maan pintaa. Siemenet pääsevät heti kasvuun, kun olosuhteet ovat sopivat.

Oheisissa kuvissa on tuolta talvikylvötyömaalta elokuussa kuvattuna sekä männyn että koivun taimet. Kynä on taimien vieressä antamassa perspektiiviä taimien koolle.

Taimet yllättivät koollaan Juha Sirkkalan, kun hän kävi elokuussa katsomassa, miltä työmaalla näyttää. Juha Sirkkala totesi tyytyväisenä, että taimet olivat saman kokoisia kuin monesti keväällä istutetut taimet.

Koivuntaimi helmikuun pakkasilla kylvetyltä uudistusalalta
Talvipakkasella konekylvetty männyn taimi.

Koneyrittäjä – tarvitsetko poistoja vuoden vaihteeseen?

SeedGun voi olla sinulle loistava vaihtoehto tuoda talven hiljaisempiin kuukausiin lisätöitä. Kun tilaat SeedGunin nyt, on sinulla laite valmiina talvikylvöihin ja pääset markkinoimaan talvikuukausia ajatellen työtäsi ajoissa. Huomaa myös, että tällainen lisäpalvelu nostaa konetyösi hintaa ja pystyt laskuttamaan enemmän tekemästäsi työstä. Kun SeedGunin käytön oppii, ei kylvö varsinaisesti edes hidasta työtä.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan, miten SeedGun sopii sinun koneeseesi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *