SeedGun maanmuokkauskoneessa

SeedGun voidaan asentaa lähes mihin tahansa maanmuokkauskoneeseen, eikä se rajoita koneen muuta käyttöä. Tarvittaessa pikaliittimillä kiinnitetty laite voidaan irrottaa nopeasti.

SeedGun asennetaan maanmuokkauskoneessa ohjaamoon kuljettajan ulottuville:

1) Kuljettajan on nappia painamalla helppo tarkasti valita juuri oikea kylvöhetki ja kylvöpiste sekä valvoa jokaisen kylvötapahtuman onnistumista.

2) Siemensäiliöt ovat kuljettajan näkyvillä ja ne on helppo täyttää siinä. 

3) Siemensäiliöstä lähtee juuri oikea määrä siemeniä kylvöputkia pitkin suoraan oikeaan kylvökohtaan. 

Napin painalluksella kuljettaja voi valita, kummasta siemensäiliöstä siemeniä otetaan. Tämä mahdollistaa sen, että voidaan kylvää vaikka sekaisin mäntyä ja koivua tai kuusta – aina tilanteen ja maaston mukaan. 

SeedGunin näytöltä kuljettaja näkee helposti työmaalle kylvetyt siemenmäärät. Näin saadaan kylvötyön laskutuksen perusteeksi täsmälliset tiedot.

SeedGunin toimintaperiaate.

Yhteensopivuus ASTA-tiedonkeruujärjestelmän kanssa

SeedGun on myös yhteensopiva Risutecin ASTA –tiedonkeruujärjestelmän kanssa. ASTA- järjestelmä tallentaa muokkauspisteen paikan, pinta-alan ja kylvötiheyden. Nyt ASTAan saadaan näkyville myös SeedGunin kylvöpisteet ja kylvötiedot.

ASTAan saat tallennettua tiedot käytetyistä siemenlajikkeista sekä seoksesta.

ASTAa käytettäessä voidaan laskea myös muokkauksessa tehtävät taimipaikat. Näin sinun on helppo tilata oikea määrä taimia kohteelle. Riippuu aina maaperästä ja kasvupaikasta, milloin on järkevää istuttaa ja milloin kylvää. 

ASTA toiminnassa SeedGunin kanssa.
NewForest puurivi pitkä